Lekker koken op warme dagen? Deze Franse biefsalade met courgette en roquefort staat binnen ± 25 min. op tafel. Genoeg tijd om te genieten van dit weer én toch een delicious. maaltijd.
kooktijd25 minutesminutes
totale tijd25 minutesminutes
ingrediënten
75ghazelnotenmet vlies, grof gehakt
6elolijfoliemild
1courgettein plakjes
150gharicots verts
2biefstukkenà 150 g, op kamertemperatuur
75gwaterkers
1elwijnazijnwit
1tlmosterdgrof
2tlhoningvloeibaar
4elolijfolieextra vierge
1takjetijmalleen de blaadjes
125groquefortgrof verkruimeld
voor erbij:desembaguette
instructies
Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan goudbruin en schud op een bord. Schenk 2 el olijfolie in de pan en bak de courgette in 2-3 min. beetgaar. Schep de courgette uit de pan. Schenk weer 2 el olijfolie in de pan en bak de haricots verts in 4-5 min. beetgaar.
Verhit in een tweede koekenpan de rest van de olijfolie. Bestrooi de biefstukken met zout en peper en bak ze in 1-2 min. per kant goudbruin en rosé vanbinnen. Laat het vlees verpakt in aluminiumfolie rusten.
Haal de harde steeltjes van de waterkers. Klop een vinaigrette van de wijnazijn, mosterd, honing, extra vierge olijfolie en tijm.
Meng de waterkers met de courgette en haricots verts. Verdeel de salade over de borden. Snijd de biefstuk in reepjes en leg met de kaas op de salade. Besprenkel met de vinaigrette en bestrooi met de geroosterde hazelnoten en peper naar smaak. Serveer de salade met stokbrood.