aantal 6 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
italiaans |
glutenvrij
Deze glutenvrije quinoa-risotto zit vol gezonde stoffen: plantaardige eiwitten, vitaminen, vezels en mineralen uit quinoa en onverzadigde vetten uit hazelnoten en olijfolie.
400gpaddenstoelengemengd, vers, bijv. kastanjechampignons en portobello, in plakjes
3tenenknoflookfijngesneden
300gwitte quinoaafgespoeld
1¼lkippenbouillon
2tlgrove mosterd
40gparmezaangeraspt + extra om te bestrooien
75ghazelnotengeroosterd, blank, grof gehakt
½bosjebladpeterseliefijngesneden
1citroenbio, rasp
1elolijfolieextra vergine
instructies
Smelt de boter in een diepe hapjespan met dikke bodem en goed sluitend deksel. Smoor hierin de ui 5 min. Voeg de gedroogde en verse paddenstoelen toe en tweederde van de knoflook. Schep ± 10 min. om tot alles mooi bruin kleurt. Voeg de quinoa toe, schep 2 min. om tot de korrels licht gekleurd zijn. Draai het vuur hoog, voeg 500 ml bouillon toe, breng aan de kook en draai het vuur laag. Laat afgedekt 10 min. pruttelen tot de bouillon is opgenomen.
Voeg nog 500 ml bouillon toe en laat nog 10 min. pruttelen tot de bouillon is opgenomen en de quinoa beetgaar is. Neem van het vuur en schep er de mosterd, parmezaan en de resterende 250 ml bouillon door. Laat 5 min. rusten.
Meng voor de gremolata de hazelnoten met de peterselie, de citroenrasp en de rest van de knoflook. Roer de olijfolie erdoor. Verdeel de gremolata over de risotto en serveer.