Van klassiekers krijgen we nooit genoeg. Janneke liet zich hierdoor inspireren en maakte deze kipschnitzel met koolsalade.
kooktijd40 minutesminutes
totale tijd40 minutesminutes
ingrediënten
¼witte kool± 300 g, in reepjes
150gworteljuliennekoelvers
1witlofstronkje, in reepjes
1rode uifijngesneden
1rode paprikain blokjes
2volle el mayonaise
2elmagere yoghurt
1peterselietakje, fijngesneden
4enkele kipfiletsklein
3elbloem
75gpankoJapans broodkruim
1ei
300gwitte rijst
4elzonnebloemolie
1tomatenpureeblikje à 70 g
1tlpaprikapoedermild
50mlwitte wijn
150mlslagroom
evt.1 mespunt suiker
instructies
Maak eerst de salade: meng de kool met de wortel, witlof, ui en de helft van de paprika. Klop een dressing van de mayonaise, yoghurt en peterselie. Schep de dressing door de koolsalade en breng op smaak met zout en peper.
Leg de 4 kipfilets tussen stevig plasticfolie of in een grote plastic zak en sla ze met een vleeshamer of deegroller tot platte schnitzels. Dep ze droog met keukenpapier. Strooi de bloem en de panko elk op een apart bord. Klop het ei los in een diep bord. Bestrooi de schnitzels met zout en peper en haal ze achtereenvolgens door de bloem, het ei en de panko. Zorg voor een mooi gesloten korst.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit in een koekenpan 3 el olie. Bak de schnitzels in 3-4 min. per kant goud- bruin, gaar en krokant. Verhit in een sauspan de laatste eetlepel olie. Bak de rest van de paprika 3 min. Schep de tomatenpuree erdoor en bak 1 min. mee. Bestrooi met het paprika- poeder. Schenk de wijn en slagroom erbij en roer tot een gladde, gebonden saus. Breng de kipschnitzel op smaak met zout en peper en evt. wat suiker.
Leg de kipschnitzel op 4 borden. Schep er de stroganoffsaus over. Serveer de kipschnitzel met de rijst en de gemengde salade.