aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
hollands |
Aardappels, groente, vlees saai? Door toevoeging van smaakmakers als shiitake, sjalotten en mosterd hoeft dat helemaal niet! Zeker de shiitake boter is een aanrader. Zelf shiitake kweken en oogsten? Dat kan, met de shiitake stam van Autarkia!
kooktijd35 minutesminutes
totale tijd35 minutesminutes
ingrediënten
7elroomboterzacht
2sjalottengesnipperd
200gshii-takein fijne reepjes gesneden
4elpeterseliefijngehakt
4ribkarbonades(à 175 g per stuk)
zout en peper
4eldijonmosterd
instructies
Verhit in een koekenpan 2 el boter, bak de sjalot ± 2 min. zachtjes en voeg de paddestoelen toe. Bak ze op middelmatig hoog vuur in ± 5 min. goudbruin en gaar.
Schep ze op een bord om af te koelen. Roer in een kommetje 4 el boter, peterselie en de paddestoelen door elkaar. Voeg zout en peper naar smaak toe. Dep het vlees met keukenpapier droog, strooi er zout en peper op en smeer ze aan beide kanten in met de mosterd. Verhit de resterende boter in een koekenpan en bak het vlees op middelmatig hoog vuur goudbruin in ± 5 min., draai het vlees om en bak de andere kant ± 3-5 min. goudbruin en gaar.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
TIP: Lekker met gekookte aardappelen in citroenboter & gegrilde spitskool met gribichesaus.Productie: Merijn Tol. recepten: Yolanda van der Jagt. Fotografie: Sven Benjamins. Styling: Laura Jongeneel