‘Maak een marinade van venkel, olijfolie, citroen en knoflook, zo geef je simpele karbonades meteen een typisch Italiaanse touch!’
voorbereiding30 minutesminutes
kooktijd20 minutesminutes
Oven35 minutesminutes
totale tijd1 hourhour25 minutesminutes
ingrediënten
2tlvenkelzaad
2tenenknoflookfijngehakt
1citroenhet sap
8el olijfolieextra vierge + extra om te besprenkelen
4dikke scharrelvarkenskarbonades à 200 g
800gvastkokende aardappelsschoongeboend en in partjes van 1 cm
4elolijfolie om in te bakken
2tlgrof zeezout
75grucola
2coeur du boeuf-tomatenin plakjes
2bollen burrata* of buffelmozzarella
olijfolieextra vierge
50gparmezaanse kaasgeraspt of geschaafd
ook nodig: vijzel
instructies
Kneus het venkelzaad in de vijzel. Meng met de knoflook, het citroensap en 4 el olijfolie. Marineer de karbonades minimaal 30 min. in de venkel-citroenmarinade.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Schep de aardappelpartjes op een met bakpapier beklede bakplaat om met 2 el olijfolie. Bestrooi met het zeezout. Rooster de aardappelpartjes in de voorverwarmde oven in 40 min. goudbruin en gaar.
Verhit in een koekenpan de laatste 2 el olijfolie. Neem de karbonades uit de marinade, bestrooi ze met zout en peper en bak ze 4-5 min. per kant bruin en gaar.
Verdeel intussen de rucola en tomaat over 4 borden. Trek de burrata of mozzarella in stukken en leg op de salade. Besprenkel de salade royaal met extra vierge olijfolie en bestrooi naar smaak met zout en peper.
Leg de karbonades op de borden. Besprenkel ze met olijfolie en bestrooi met de parmezaanse kaas. Serveer met de aardappeltjes uit de oven.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
* Burrata is een mozzarella-achtige kaas uit de Italiaanse streek Puglia (Apulië). Te koop bij goed gesorteerde kaaswinkels of Italiaanse delicatessenzaken.Recepten, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi. Bewerking: Dosia Brewer. Met dank aan Ipli Maastricht