aantal 4 |
hoofdgerecht, lunchgerecht |
zomer |
mediterraans |
kooktijd25 minutesminutes
totale tijd25 minutesminutes
ingrediënten
400gcasareccepasta of penne
120gdiepvriesdoperwten
1elolijfolie
160gchorizoworstgedroogd, in plakjes
4courgettesin halve schuine plakjes
2tenenknoflookfijngesneden
60mlwitte wijndroog
½citroensap
½ bosjebasilicumblaadjes
100gricottaverbrokkeld
instructies
Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en voeg 2 min. voor het einde van de kooktijd de doperwten toe. Giet af en vang hierbij 80 ml kookwater op.
Verhit intussen de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de chorizo in 2-3 min.goudbruin. Voeg de courgette en knoflook toe en bak ze 2-3 min. mee tot de aroma’s vrijkomen. Voeg de wijn en citroensap toe aan de koekenpan. Voeg de pasta, doperwten, het opgevangen kookwater, de helft van de basilicum en zout en peper toe. Laat alles al omscheppend goed doorwarmen. Bestrooi met de ricotta en de rest van de basilicum en serveer.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Recepten: Warren Mendes. Fotografie: Jeremy Simons. Styling: Berni Smithies