aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
aziatisch |
kooktijd30 minutesminutes
Marineren15 minutesminutes
totale tijd45 minutesminutes
ingrediënten
½tlchilivlokkenof naar smaak
2tenenknoflookgeperst
2½ellimoensap
1elolijfolieextra vergine
500ggarnalengroot, rauw, darmdraad verwijderd, gepeld met het staartje er nog aan
½Chinese koolklein, in dunne reepjes
1paksoiklein struikje, in dunne reepjes
100gpeultjesin reepjes*
100gsugar snapsgehalveerd*
200gkerstomaatjesgeel en rood, gehalveerd
3munttakjes, vers, fijngesneden + extra om te garneren
1eltamari *
2tlbasterdsuikerdonkerbruin
limoenpartjes om te garneren
instructies
Meng in een kom de chilivlokken met de knoflook, 1 el limoensap en 2 tl olie. Schep de garnalen hierin om. Laat 10 min. marineren.
Doe intussen de Chinese kool, paksoi, peultjes, sugar snaps, tomaatjes en munt in een kom. Klop in een kommetje de tamari, suiker en de resterende 1½ el limoensap door elkaar. Voeg deze dressing toe aan de salade en schep om.
Verhit een grillpan op hoog vuur. Spray of vet hem in met de rest van de olie. Gril de garnalen 1-2 min. per kant tot ze precies gaar zijn.
Schep de salade over borden. Verdeel de garnalen erover. Serveer met limoenpartjes.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
* Gebruik alleen heel verse jonge peultjes en sugarsnaps rauw. Blancheer oudere exemplaren eerst ca. 2 min. in ruim kokend water met zout en spoel koud onder de kraan. Tamari is een lichte soyasaus. Te koop bij natuurwinkels en oosterse supermarkten.Recepten: Chrissy Freer. Fotografie: Al Richardson. Styling: Michelle Noerianto. Bereiding: Cynthia Black. Bewerking: Dosia Brewer