aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
mexicaans |
Misschien wel een van de meest populaire comfort food gerechten: chili con carne. Een pittige rode stoofpot met pepers en kruiden. Over de oorsprong is niet iedereen het eens. Ook de ingrediënten verschillen per streek.
kooktijd30 minutesminutes
ingrediënten
4elolie
3uienfijngesneden
5tenenknoflookfijngesneden
1rode paprikain blokjes
400grundergehakt
3tlkomijnjinten, gemalen
2tomatengepeld, blikken à 400 g
4tomatenin stukjes
1elpaprikapoeder
300gwitte en wilde rijst*
1groentebouillontablet
2zwarte bonen*blikken à 400 g, uitgelekt en afgespoeld
40gpure chocoladefijngehakt
korianderyoghurt**voor erbij
instructies
Verhit in een braadpan 2 el olie. Bak 2 uien met de helft van de knoflook. Bak de paprika 2 min. mee. Voeg het gehakt toe en bak rul. Schep de helft van de komijn erdoor. Schenk de inhoud van de blikken tomaat met het vocht in de pan. Druk de tomaten met de spatel klein. Stoof de chili 15-20 min.
Verhit in een hapjespan de laatste 2 el olie. Bak de laatste ui met de rest van de knoflook. Bak de verse tomaten 2 min. mee. Voeg het paprikapoeder en rest van de komijn toe. Schep de rijst erdoor en bak 1 min. Meet de hoeveelheid kokend water af die je volgens de verpakking aan de rijst moet toevoegen en los er het bouillontablet in op. Schenk de bouillon in de pan en breng aan de kook. Draai het vuur laag en kook de rijst afgedekt in 10 min. gaar.
Schep de bonen door de chili en verwarm nog 5 min. Roer de chocolade erdoor en laat in de warme chili smelten. Serveer de chili met de Mexicaanse rijst. Lekker met korianderyoghurt.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
* Een mengsel van witte en wilde rijst en zwarte bonen in blik zijn bij de supermarkt te koop.** Frisse korianderyoghurt is zo gemaakt: meng 1 bosje grofgesneden koriander en naar smaak (1 teentje) fijngesneden knoflook door 150 ml volvette Turkse of Griekse yoghurt.Tekst: Roos Volkers. Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Jet Krings. Bereiding: Bart Stuart