Mister Kitchen vloog voor ons Aziatische nummer naar Korea, het land van soju, kimchi en bibimbap. Ze kwamen o.a. terug met deze knapperige dumplings met gamba’s en varkensgehakt.
kooktijd35 minutesminutes
Pekelen30 minutesminutes
totale tijd1 hourhour5 minutesminutes
ingrediënten
dumplings
½courgette
¼witte kool
125ggamba’sgepeld
8shiitakevers
1uiklein
3lente-uien
2teentjesknoflook
stukjegember vers, van ½ cm
1ei
1elsesamolie
1elbloem
250gvarkensgehakt
± 40 ronde wontonvelletjes* olie om in te frituren
dipsaus
2elsojasaus
1elsushi-azijnkies sushi-azijn zonder suiker, bijv. kokumotsu, via seikatsu.nl
1tlsuiker
½tlgochugaru*
instructies
Snijd de courgette in miniblokjes en de witte kool in zeer dunne reepjes. Doe de courgette en kool in twee ruime kommen en bestrooi met zout. Laat ½ uur staan.
Knijp vervolgens zoveel mogelijk vocht uit de groenten, gooi het vocht weg. Hak de gamba’s fijn. Snijd ook de shiitake en ui fijn. Snijd de lente-ui in dunne ringen en snijd de knoflook en gember fijn (of rasp de gember).
Mix de shiitake, ui, lente-ui, knoflook, gember, ei, sesamolie en bloem met de hand met het gehakt en gambavlees. Breng indien nodig op smaak met peper en zout.
Leg een flinke theelepel van de vulling in het midden van een wontonvel. Maak de randen nat met een beetje water en vouw de wontonvelletjes dicht tot halve maantjes.
Verhit de olie om te frituren tot 180°C.
Frituur de dumplings in kleine porties in 3 min. licht goudbruin, haal ze eruit met een schuimspaan.
Roer voor de dipsaus de sojasaus, sushi-azijn, suiker, gochugaru en 2 el water door elkaar en breng op smaak met zwarte peper. Serveer de dumplings met de dipsaus.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
* Kijk voor wontonvellen in het vriesvak bij Aziatische supermarkten. Gochugaru (Koreaanse rode-pepervlokken) koop je bij Aziatische supermarkten. Recepten en bereiding: Mister Kitchen. Fotografie: Ernie Enkelaar