aantal |
lunchgerecht, salade |
zomer |
italiaans |
Het kadetje is fini. Denk tegenwoordig boule, zuurdesem en Libanees platbrood! Voor deze Toscaanse broodsalade heb je grof boerenbrood nodig en het is nog lekkerder als dat een paar dagen oud is! Meer Italiaanse recepten vind je in het juni-nummer van delicious.
kooktijd25 minutesminutes
Marineren30 minutesminutes
totale tijd55 minutesminutes
ingrediënten
½komkommer
200gzuurdesembroodoud wit, korst verwijderd, in blokjes van 11/2 cm
6 tros- of pommedoritomatenrijpe, in partjes
1uirode, in dunne ringen
2stengels bleekselderijin plakjes
handjebasilicumblaadjes
50grucolagewassen
6el olijfolieextra vierge
2elazijn of citroensap
75gpecorino
instructies
Schil de komkommer, halveer hem in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een lepel. Snijd de komkommer in stukjes. Doe het brood in een kom en besprenkel met water (± 1 el). Het brood moet een beetje vochtig zijn, maar niet nat.
Meng in een kom de komkommer, tomaat, ui en bleekselderij met de basilicum, rucola en het brood. Meng de olie met de azijn, zout en peper en schep de dressing door de salade. Laat de salade 30 min. staan, schaaf er een paar mooie krullen pecorino over en serveer.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Productie: Ellen van Mol. Receptuur: Eke Mariën. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Fotografie: Erik van Lokven. Styling: Laura Jongeneel