aantal 4 |
hoofdgerecht, lunchgerecht |
pasen, weekend |
|
Raapstelen zijn het jong geoogste blad van de Chinese kool of de meiknol. Een ‘vergeten groente’ die een revival verdient! Combineer deze raapstelenfrittata met tuinbonen, Hollandse kaas en wittewijnazijn en je weet niet wat je meemaakt. Tip: extra lekker met stukjes kort geblancheerde groene asperges!
kooktijd20 minutesminutes
Oven30 minutesminutes
totale tijd50 minutesminutes
ingrediënten
250gtuinbonendiepvries
12eieren
50mlslagroom
3bosuienfijngesneden
2bossen raapstelenwortels verwijderd
400gHollandse wittein blokjes van 1 x 1 cm, of buffelmozzarella
2sjalottenin dunne halve ringen
2elvlierbesbloesemof wittewijnazijn
5elolijfolieextra vierge
200gspinazie
zuurdesemcroutons*voor erbij
instructies
Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de tuinbonen ± 2 min. in kokend water met zout.
Klop in een kom de eieren en room los en voeg zout en peper naar smaak toe. Roer de bosui erdoor. Verdeel de raapstelen over een ingevette ovenschaal en verdeel de tuinbonen erover. Schenk het eimengsel erover en verdeel de kaas erover. Zet de ovenschaal in het midden van de oven en bak in 25-30 min. goudbruin en gaar.
Laat de sjalot met de azijn 5 min. in een kom marineren. Voeg de olie toe en breng de dressing op smaak met zout en peper. Schep in een ruime kom de spinazie en dressing door elkaar en serveer met de frittata. Lekker met zuurdesemcroutons.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
* Zuurdesemcroutons zelf maken: snijd sneden zuurdesembrood in blokjes, besprenkel ze met olijfolie en bak ze (tegelijk met de frittata) 10-15 min. in de oven.Recept: Yolanda van der Jagt. Fotografie: Ernie Enkelaar. Styling: Cyn Ferdinandus. Bereiding: Jaqueline Pietrowski. Productie: Ellen van Mol