aantal |
hoofdgerecht, lunchgerecht |
moederdag, pasen, voorjaar |
|
Het voorjaar vraagt om lichtere gerechten. Vandaag een quiche met gerookte vis, kerstomaatjes en een frisse kruidige salade met avocado en mozzarella. Deze quiche kun je ook prima koud eten.
kooktijd20 minutesminutes
Oven45 minutesminutes
totale tijd1 hourhour5 minutesminutes
ingrediënten
6blaadjesbladerdeeguit diepvries, ontdooid
4eieren
125mlslagroom
200gforelfilet of zalm, gerookte, in stukjes
250gtroskerstomaatjesgehalveerd
salade
2avocado’srijpe, in blokjes
1zakjesgemengde sla
2elgroene kruidenvers, naar keuze, fijngesneden
100mldressingnaar keuze
1bolmozzarellain stukjes
instructies
Verwarm de oven voor op 175°C. Bekleed een ingevette quichevorm van 24 cm met de plakjes deeg, zorg ervoor dat de randen elkaar iets overlappen en druk ze goed vast. Snijd de rand mooi bij. Leg een royaal stuk bakpapier in de vorm en vul met overjarige gedroogde bonen of keramische korrels. Bak de bodem 10 min. voor.
Klop de eieren met de room los en breng op smaak met zout en peper. Verwijder het bakpapier met de hulpvulling en verdeel de forelstukjes over de bodem. Giet het eimengsel erin en verdeel de helft van de tomaatjes, met snijvlak naar boven over de quiche. Bak de quiche 35 min. in de oven totdat het ei stevig is en de kleur mooi goudbruin.
Schep intussen voor de salade de rest van de ingrediënten door elkaar. Snijd de quiche in punten en serveer met de salade.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Recept: Trudelies Schouten. Fotografie: Rob van der Vet. Styling: Jan Willem van Riel. Bereiding: Eke Mariën