Verpak je vis in een knapperig kruimel korstje. Het korstje in dit recept is gemaakt van broodkruim met knoflook en citroenrasp. Een echte lemon crumb.
kooktijd35 minutesminutes
Oven10 minutesminutes
totale tijd45 minutesminutes
ingrediënten
4elextra vergine olijfolie
+ extra voor het besprenkelen
2tenenknoflookfijngesneden
rasp van 2biocitroenen + citroensap voor het besprenkelen
70gvers broodkruim*
2tlfijngesneden citroentijm of gewone tijmblaadjes
2½elgeraspte Parmezaanse kaas
4stukken witvisfilets** zonder vel en graat à 200 g
1venkelknol
50gjonge spinazieblaadjes
blaadjesvan ½ bosje bladpeterseliefijngesneden
2½elkappertjespotje, afgespoeld, uitgelekt
instructies
Verwarm de oven voor op 190ºC. Verhit 3 el olijfolie in een grote ovenvaste koekenpan op laag vuur. Bak de knoflook en citroenrasp 2-3 min. Voeg het broodkruim toe en roerbak dit 2-3 min., maar laat het niet bruin worden. Schep in een kom en voeg de tijm, parmezaan en wat zout en peper toe.
Veeg de pan schoon en verhit de rest van de olie op middelhoog vuur. Bak de visfilets 1 min. en verdeel dan het kruimelmengsel erover (het geeft niet als er wat naast de vis in de pan valt). Zet 8 min. in de oven of tot het kruimelmengsel goudbruin en krokant is en de vis net gaar. Neem uit de oven, schep op een bord en laat 5 min. rusten.
Maak intussen de salade. Snijd de venkel op een mandoline of met een scherp mes in dunne plakjes. Schep ze in een in kom en voeg de spinazie, peterselie en kappertjes toe. Sprenkel er wat citroensap en olijfolie over, bestrooi met zout en peper en schep losjes door elkaar. Serveer de vis direct en geef de salade erbij.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
* Vers broodkruim: gebruik oud wit brood zonder korst en maal het fijn in de keukenmachine. Laat vers brood eerst goed uitdrogen (1 uur boven de verwarming of 5-10 min. in de oven op 75°C).** Kijk op goedevis.nl voor een verantwoorde viskeuze.Recepten: Valli Little, Warren Mendes. Fotografie: Ben Dearnley. Styling: Vanessa Austin, Bernie Smithies. Bewerking: Ellen van Mol