aantal 5 |
bijgerecht |
kerst, winter |
hollands |
Ingemaakte rode kool alleen uit een potje? Echt Niet! Deze heerlijke groenten maak je gewoon zelf, met dit recept vol specerijen bijvoorbeeld.
kooktijd30 minutesminutes
Stoven2 hourshours
totale tijd2 hourshours30 minutesminutes
ingrediënten
2rode kolen
½lrode wijn
½elpimentbessengeplet*
¼elkruidnagel
3laurierblaadjes
250mlwijnazijnwit, van goede kwaliteit
200mlsuikerstroop**
snufzout
10tlmosterdzaad
instructies
Verwijder de buitenste bladeren van de rodekool. Snijd de kool in 8 parten. Laat de kern zitten zodat de kool niet uit elkaar valt. Doe de parten in een grote pan, voeg alle overige ingrediënten toe, behalve het mosterdzaad. Zorg dat alles onder water staat en doe een deksel op de pan. Breng aan de kook en laat 1 ½ – 2 uur zacht koken tot de kool beetgaar is.
Doe de rodekool in goed schoongemaakte glazen weckpotten. Voeg per pot van 750 ml 2 tl mosterdzaad toe. Zorg dat, voordat je de pot sluit, deze zo vol mogelijk zit. Laat afkoelen en zet dan koel weg en laat 2 dagen staan tot gebruik. Lekker als koude groente, in een salade of nog even verwarmd en geserveerd als warme groente. De rodekool is in afgesloten pot zeker een aantal weken houdbaar.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
* Pimentkorrels kun je kopen bij de meeste toko’s en natuurwinkels. ** Laat voor de suikerstroop in een steelpan 150 g suiker oplossen in 150 ml water.Productie: Mister Kitchen. Fotografie: Ernie Enkelaar. Styling: Cyn Ferdinandus. Bewerking: Trudelies Schouten