Vissambal is erg populair in Zuid-Afrika. Het wordt over het algemeen met gerookte vis gemaakt, zoals bijvoorbeeld de kingklipper, een aalachtige. In Nederland kun je goed gerookte forel, makreel of schar gebruiken.
kooktijd25 minutesminutes
totale tijd25 minutesminutes
ingrediënten
vissambal
1rode pepervers
1groene pepervers
1ui
1teentjeknoflook
100mlzonnebloemolie
200gforel of makreelgerookt
sap1/2citroen
sandwiches
8sneden casinobroodbruin of wit
roomboter
½komkommerin dunne plakjes
2tomatenin dunne plakjes
50gwaterkers
2lente-uitjesin schuine ringetjes
instructies
Snijd de pepers over de lengte doormidden en verwijder de zaadjes. Hak de pepers fijn. Snijd de ui en knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui, knoflook en peper zachtjes 8 min.
Pluk de vis in kleine stukjes. Meng het pepermengsel met de vis. Breng op smaak met citroensap en peper en zout. Rooster de boterhammen, besmeer evt. met boter en besmeer met de vissambal. Garneer met plakjes tomaat, komkommer, waterkers en bosui.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Productie: Merijn Tol. Recept: Mister Kitchen. Fotografie: David Ross. Styling: Alexandra Ross