Met pistachenootjes, cranberry’s, biscotti en pure chocolade geven we arretjescake een lekker luxe upgrade. Arretjescake 2.0 dus!
voorbereiding15 minutesminutes
kooktijd5 minutesminutes
Afkoelen1 hourhour15 minutesminutes
totale tijd1 hourhour35 minutesminutes
ingrediënten
250gbiscotti
200gchocoladepuur
75gpistachenootjesgeroosterd, grof gehakt
50gcranberry’sgedroogd
2elcacaopoedergezeefd
100gboter+ extra om in te vetten
1blikjegecondenseerde melk± 400 g
25gkristalsuiker
ook nodig:laag bakblik van 28×18 of 20×24 cmlicht ingevet, bekleed met bakpapier
instructies
Snijd de biscotti grof en meng met de pistachenootjes, 25 g cranberries en het cacaopoeder.
Verwarm de boter en gecondenseerde melk, totdat de boter gesmolten is. Voeg de chocolade toe en laat in de boter smelten. Laat iets afkoelen en giet dan in de kom met het koekmengsel. Meng goed door en giet de massa in het bakblik. Laat iets afkoelen. Maal in een kleine keukenmachine of in het bakje van de staafmixer de rest van de cranberries met de suiker tot fijne kruimels. Bestrooi de bovenkant met het suikermengsel en laat in de koelkast in 1 uur helemaal koud worden.
Snijd de arretjescake met een heet mes in blokjes.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Recept: Dosia Brewer. Fotografie, styling en bereiding: Studio Philippi