De eenvoud van de Parijse bistro thuis? Maak eens tournedos met verrukkelijke beurre café de Paris. Bistro-kleedje op tafel, Franse chansons aan, mooie Franse wijn in het glas….je waant je direct in Parijs!
kooktijd30 minutesminutes
totale tijd30 minutesminutes
ingrediënten
frituurolie
25groomboter
4tournedoskamertemperatuur
750gfritesFrans, koelvers of diepvries
1elwijnazijnrood
1tlmosterdFranse
3elolijfolie extra vierge
300gslamelange
beurre café de Paris
1eltomatenketchup
2ansjovisfiletsfijngesneden
2teentjesknoflookgeperst
1tlpaprikapoeder
1tlkerriepoeder
1tlProvençaalse kruidengedroogd
100gongezouten roomboterop kamertemperatuur
instructies
Prak voor de café de Paris-boter alle smaakmakers in een diep bord met een vork door de zachte boter. Breng op smaak met zout en peper (of een paar druppels worcestersaus of tabasco) en zet in de koelkast (zie tip rolletje boter).
Verhit de olie om te frituren.
Verhit de boter in een koekenpan met dikke bodem. Bestrooi de tournedos met zout en peper en bak ze, als het schuim net is weggetrokken, in de boter in 2-3 min. per kant bruin en vanbinnen rosé of naar wens gaar. Verpak het vlees losjes in aluminiumfolie en laat rusten op een plank.
Bak de frites in de olie goudgeel en krokant.
Klop in een (sla)schaal een vinaigrette van de wijnazijn, de mosterd en de extra vierge olijfolie. Voeg zout en peper naar smaak toe. Hussel de slamelange door de vinaigrette en verdeel over 4 schaaltjes.
Verdeel de tournedos over 4 planken (of borden). Leg er een plakje café de paris-boter op. Zet de frites en de salade bij het vlees op de plank en serveer.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Rolletje boterVan origine heeft deze boterklassieker meer dan 20 ingrediënten! Lekker, maar met een handvol smaakmakers kom je op een doordeweekse dag ook een heel eind. Vorm de boter met behulp van een stuk plasticfolie tot een rolletje, koel het goed en serveer in plakjes gesneden bij de tournedos. Recept: Janneke Philippi. Fotografie: Jeroen van der Spek. Styling: Jet Krings. Foodstyling: Bart Stuart