aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
mediterraans |
Pittige fusilli pasta met bloemkool uit de oven. Het sap van de citroen maakt het lekker fris, en de hazelnoten zorgen voor een lekkere crunch. Écht verwen-eten voor de hele familie. Kaas en bloemkool vormen een perfect paar.Ook in deze hartige taart.
kooktijd20 minutesminutes
Oven35 minutesminutes
ingrediënten
½bloemkoolin roosjes
80mlolijfolie
400gfusilli
2sjalotjesfijngesneden
2tenenknoflookfijngesneden
6ansjovisfiletsfijngesneden
1½tlchilivlokken
20gpecorino geraspt + extra voor serveren
½ citroensap
½bosjepeterselie platte, fijngesneden
35ghazelnotenblanke, geroosterd, fijngehakt
ook nodig: bakpapier
instructies
Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de bloemkoolroosjes in een met bakpapier beklede ovenschaal en besprenkel met 2 el olie. Bestrooi met zout en rooster de bloemkool 35 min. of tot het goudbruin is. Keer de roosjes halverwege.
Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking, giet af, maar bewaar 125 ml van het kookvocht.
Verhit de rest van de olie in een braadpan op middelhoog vuur. Bak de sjalotjes er 3 min. in, voeg dan de knoflook, ansjovis en chilivlokken toe en bak nog 2 min. Voeg de bloemkool, pasta, kookvocht, pecorino en citroensap toe en schep alles door elkaar.
Breng op smaak met zout en peper en serveer bestrooid met peterselie, hazelnoten en extra pecorino.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Recepten: Warren Mendes. Fotografie: Andy Lewis. Styling: Vivien Walsh. Bewerking: Bas Robben