Zoek je een vegetarisch voorgerecht voor je diner? Of wil je een stevige salade als bijgerecht serveren? Maak dan deze salade met avocado en krokante geitenkaas. Ook lekker: deze salade van linzen en spruiten met geitenkaas!
kooktijd25 minutesminutes
totale tijd25 minutesminutes
ingrediënten
100gpankokruimels* of paneermeel
4takjespeterselieblaadjes, plat, fijngesneden
4takjesbasilicumblaadjes, fijngesneden
4takjesoreganoblaadjes, fijngesneden
150ggeitenkaasstevig, vers, rol
1eilosgeklopt
1avocadoklein, in dunne plakjes
½groene appelin dunne partjes
1limoensap
40ggemengde jonge slablaadjes
40gwaterkersdikke steeltjes verwijderd
12jonge sperziebonenafgehaald, in de lengte gehalveerd, geblancheerd en koud afgespoeld
1courgetteklein, in de lengte gehalveerd en in luciferreepjes gesneden
1groene tijgertomaatin dunne partjes
olijfolie om te frituren
klassieke vinaigrette
125mlolijfolie
80mlrodewijnazijn
1tldijonmosterd
1teenknoflookgeperst
instructies
Meng alle ingrediënten voor de vinaigrette in een goed afsluitbare pot. Voeg zout en peper toe en schud alles goed door elkaar. Doe de pankokruimels met de kruiden in een keukenmachine en mix ze met de pulseerknop door elkaar. Doe ze in een diep bord. Snijd de geitenkaas in 8 plakjes van gelijke dikte. Haal ze door het losgeroerde ei, laat even uitlekken en wentel ze dan door het kruidenkruimelmengsel. Leg tot gebruik in de koelkast. Bestrijk de avocado en appel met limoensap en doe ze in een grote kom of schaal. Voeg de slablaadjes, waterkers, sperziebonen, courgette en tomaat toe en schep de salade losjes om.
Verhit een bodempje olie in een koekenpan op matig vuur en frituur de gepaneerde plakjes geitenkaas aan elke kant 1-2 min. tot ze knapperig zijn, maar niet bruin kleuren: de kruiden moeten groen blijven. Verdeel de salade over borden, sprenkel er wat vinaigrette over en schep er de gebakken plakjes geitenkaas op.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
*Pankokruimels is een grof Japans paneermeel. Te koop in goed gesorteerde supermarkten en toko’s.Recepten: Valli Little. Fotografie: Mark Roper. Styling: Berni Smithies. Bewerking: Dosia BrewerBestel het boek hier.