Bekleed de bakvorm met bakpapier. Klop in een kom de boter met de poedersuiker en vanille met een mixer tot een licht en romig mengsel. Klop het ei erdoor. Schep de bloem er voorzichtig door. Verdeel het deeg over de bodem van de vorm en druk aan. Laat 1 uur rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180°C. Bak de deegbodem ± 30 min. tot hij licht kleurt. Neem uit de oven en laat afkoelen.
Klop voor het citroenlaagje de kristalsuiker, eieren, eierdooiers, citroenrasp en bloem los in een kom. Verwarm het citroensap in een steelpan en schenk het al kloppend voorzichtig bij het eimengsel. Doe terug in de pan en laat al roerend op middelhoog vuur in ± 10 min. koken tot een dikke vla.
Schenk het citroenmengsel op de deegbodem en laat opstijven in de koelkast.
Bestrooi met de poedersuiker. Snijd in 16 vierkantjes en garneer eventueel met gekonfijte citroenschil.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Recepten: Alison Adams. Fotografie: Al Richardson. Styling: Bhavani Kongings. Bereiding: Cynthia Black. Productie: Minta Nicolaï