Voor deze herontdekte cocktail gebruikt Tess Posthumus Havana Club 7 years. Deze rum wordt nog steeds in Cuba gemaakt en heeft wat sigaar- en koffietonen. Meer sterke tips van Tess Posthumus? Bestel hier het februari nummer!
ingrediënten
60mlCubaanse rum
10mlPX-sherry
5mlkaneel-kruidnagelsiroopzie recept
2dashes Angostura-bitters*
om te garneren:
sinaasappelschijfje* gedroogd of een vers sinaasappelschilletje
steranijs
kaneelstokje
ook nodig:
ijsblokjes
methode: stir
serveren in: rocksglas
instructies
Vul een rocksglas met ijsblokjes. Schenk de Cubaanse rum, PX-sherry, Angostura bitters en kaneel-kruidnagelsiroop erbij. Stir alle ingrediënten +/- 30 sec. totdat het volume met ongeveer eenderde is toegenomen. Garneer met een gedroogd sinaasappelschijfje, steranijs en een kaneelstokje.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
* Angostura bitters koop je bij goed gesorteerde slijters.** Snijd een biologische sinaasappel in hele dunne plakjes. Droog ze 8-10 uur in een oven van 100*C of tot ze licht gedroogd zijn.Recepten en bereiding: Tess Posthumus. Fotografie: Saskia van Osnabrugge. Styling: Jet Krings. Productie: Merijn Tol