aantal 4 |
lunchgerecht, salade, voorgerecht |
|
frans |
Een frisse, kleurige salade uit Frankrijk. Walnotenolie en stukjes gruyère zorgen voor een uitgesproken smaak.
kooktijd20 minutesminutes
totale tijd20 minutesminutes
ingrediënten
300gharicots verts
zoutversgemalen peper
4elwalnotenolie
1teenknoflookgeperst
1sjalotjegesnipperd
2tomaten
1elcitroensap
100geikenbladslamelange
150ggruyèrein blokjes
instructies
Kook de haricots verts in ruim kokend water en wat zout in ± 5 min. beetgaar. Spoel ze af in een zeef onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken. Verhit 1 el walnootolie in een steelpan en bak de knoflook en sjalot zachtjes glazig.
Snijd de tomaten in blokjes en verwijder de zaadjes en het vocht. Schep de haricots verts met het sjalotmengsel, 3 el walnootolie, het citroensap, de tomaatblokjes, slamelange en kaas luchtig door elkaar. Breng de salade op smaak met zout en peper.