aantal 4 |
hoofdgerecht |
zomer |
mediterraans |
lactosevrij
Een gezond en lekker ‘power’ recept van onze delicious. friend Janneke Philippi. Een fijne lichte maaltijd met al het goede van ceviche-zalm, quinoa en avocado! Ook lekker: zalm met bieten en mieriksworteldressing!
kooktijd25 minutesminutes
Garen1 hourhour
totale tijd1 hourhour25 minutesminutes
ingrediënten
300gzalmfilet
4sjalottenklein
2citroenen
200gquinoa
350gaspergesgroen
1avocado
2bosjespeterseliefijngesneden
2lente-uitjesin ringen
6elolijfolieextra vierge
instructies
Snijd de zalmfilet in dunne plakjes van 2 mm en leg iets overlappend in een schaal. Snijd 2 sjalotten in reepjes en strooi over de zalm. Knijp 1 citroen boven de zalm uit en dek de schaal af met vershoudfolie. ‘Gaar’ de vis afgedekt 1 uur in de koelkast.
Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd het harde stukje aan de onderzijde van de asperges af en snijd ze verder in plakjes van 2 mm. Kook de asperges in water met zout in 1-2 min. knapperig gaar. Giet af en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Spreid de quinoa uit over een schaal en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Halveer de avocado, wip de pit eruit en schil de vrucht. Snijd het avocadovlees in blokjes en besprenkel met het sap van 1/2 citroen.
Meng de quinoa met de asperges, avocado, fijngesneden laatste 2 sjalotten, peterselie, lente-ui, het sap van de laatste 1/2 citroen en 4 el olijfolie. Breng de salade op smaak met zout en peper.
Bestrooi de zalmfilet met peper naar smaak en besprenkel met de laatste 2 el olijfolie. Serveer met de peterselie-quinoasalade.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
kien-wa?Quinoa (spreek uit: kien-wah) zijn kleine, afgeplatte, ronde, ivoorkleurige zaden. Ze lijken op ouderwetse speldenknopjes. Quinoa is glutenvrij en bevat veel eiwitten, vezels, vitaminen en mineralen. De smaak is nootachtig, de beet lekker stevig. Je vindt quinoa in het schap bij de rijst en couscous. Bij de natuurwinkel is ook nog rode en zwarte quinoa te koop. Recept, styling en foodstyling: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi