Ja, ze zijn er weer, de Hollandse Nieuwe. Lekker mals en romig van smaak en met een frisse zilte geur. Combineer haring eens met knapperige zeekraal en gestoomde nieuwe aardappels, zoals Opperdoezer Ronde.Nog meer recepten met haring vind je hier.
kooktijd30 minutesminutes
totale tijd30 minutesminutes
ingrediënten
4(400 g)aardappelsvastkokende
200gzeekraal
4nieuwe haringen
1tlmosterd
50mlwitte wijndroog
1dlarachide- of zonnebloemolie
1uizoet, in dunne ringen
instructies
Schil de aardappels en snijd ze in plakjes van ½ cm dik. Stoom ze in ± 5 min. gaar in het stoommandje boven kokend water (of kook ze evt. in 10-15 min. nét gaar). Laat ze afkoelen.
Stoom ook de zeekraal ± 2 min. en spoel deze koud af onder de kraan. Snijd de haringen in stukjes die even groot zijn als de aardappelschijfjes. Meng in de keukenmachine de mosterd en witte wijn. Schenk langzaam de olie erbij, totdat een gebonden dressing ontstaat.
Leg op elk plakje aardappel een stukje haring met de glimmende kant naar boven. Verdeel de zeekraal over de borden en leg de stukjes aardappel met haring erop. Verdeel de uiringen erover en lepel de dressing erover.
Voedingswaarde:
calorieën: 295kcal
|
|
vet: 22g
|
koolhydraten: 14g
auteur: delicious.
Recept en bereiding: Eke Mariën. Fotografie: Rob van der Vet. Styling: Laura Jongeneel