aantal |
hoofdgerecht |
doordeweeks, familietijd |
mediterraans |
Of je nu een vlot & vers-dag hebt of iedereen te eten vraagt, met aardappel kook je altijd iets lekkers! Aviko wil je kookweek nóg inspirerender maken met aardappelrecepten en -tips precies op maat. Wat denk je van mediterrane rösti met merguez als bijvoorbeeld de buren blijven eten?
kooktijd30 minutesminutes
totale tijd30 minutesminutes
ingrediënten
8elolijfolie
1Aviko rösti originalzak, 750 g
8merguez of chipolataworstjes
2rode uiengesnipperd
2teentjesknoflookfijngehakt
2auberginesklein, in blokjes
½tlkomijngemalen
250gcherrytomaatjesgehalveerd
handvolbasilicum
instructies
Verhit in een ruime koekenpan 3 el olijfolie. Bak de rösti in 15 min. goudbruin en gaar. Verhit intussen in een andere koekenpan 2 el olijfolie. Bak de merguez in 6-8 min. goudbruin en gaar.
Schep de rösti op een schaal. Schenk de laatste 3 el olijfolie in de pan. Fruit de ui met de knoflook 2 min. Schep de aubergine erdoor en bak 4 min. mee. Bestrooi met de komijn. Voeg de tomaatjes toe en bak nog
2 min. Houd intussen de worstjes onder een deksel op laag vuur warm.
Schep de rösti door de groenten en warm ze nog 2 min. mee. Breng op smaak met zout en peper. Leg de worstjes erop en bestrooi met de basilicumblaadjes. Serveer direct.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Recept: delicious. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Jet Krings. Bereiding: Yvonne Jimmink delicious. i.s.m. Aviko