Lekker veelzijdig deze bonensalade én zo klaar. Als onderdeel van antipasti, geserveerd bij een rollade of als tussengerecht.
kooktijd20 minutesminutes
totale tijd20 minutesminutes
ingrediënten
250gchampignons
100mlolijfolie
200gsperziebonen
1blik (400 g)reuzebonenwit, uitgelekt
1rode uiin ringen
50grucolagewassen
sap½ citroen
3elport
instructies
Verwarm de oven voor op 200°C. Borstel de champignons schoon en leg ze op een bakplaat. Schep ze om met 2 el olie en bestrooi met zout en peper. Rooster de champignons 10 min. in het midden van de oven.
Breng een pan met ruim water en zout aan de kook. Kook de sperziebonen in 5 min. beetgaar. Spoel ze in een zeef af met koud water en laat uitlekken. Mix in een kom de reuzebonen met de uiringen en rucola en verdeel over de borden. Verdeel er de sperziebonen en gegrilde champignons over.
Klop het citroensap met de port en de rest van de olie in een kom en breng op smaak met wat zout. Lepel de dressing over de salades en bestrooi met zwarte peper.
Voedingswaarde:
calorieën: 300kcal
|
eiwit: 7g
|
vet: 25g
|
koolhydraten: 12g
auteur: delicious.
Receptuur: Eke Mariën. Bereiding: Coen Beute. Fotografie: Wilkin’s Eric Zee. Styling: Jan-Willem van Riel