Zuurkool is dé wintergroente bij uitstek. Ideaal voor stamppot, maar ook fantastisch als (zondagse) lunch! Gebruik het liefst Hollandse blauwe kaas, i.v.m. de zachte blauwschimmelsmaak die het heeft.
kooktijd20 minutesminutes
totale tijd20 minutesminutes
ingrediënten
1elboter
½teenknoflookfijngesneden + 1 teen knoflook, doormidden
50guifijngesneden
150gzuurkooluitgelekt|
4salieblaadjeszeer fijn gesneden + extra voor garneren
90mlslagroom
2bruindikke sneden, desembrood
2elolijfolie
75gblauwe kaasHollandse*, verbrokkeld
instructies
Verwarm de boter in een koekenpan op middelhoog vuur, voeg de fijngesneden knoflook en ui toe en bak in 5 min. lichtbruin. Voeg de zuurkool, salie, slagroom en zout en peper naar smaak toe en verwarm nog enkele min.
Rooster de sneetjes brood in het broodrooster of de oven en bestrijk licht met de doorgesneden teen knoflook. Sprenkel er wat olijfolie over en beleg royaal met het warme zuurkoolmengsel. Verdeel de blauwe kaas erover en serveer. Garneer met salieblaadjes.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
* Blauwe Hollandse kaas heeft een zachte blauwschimmelsmaak en is verkrijgbaar van zowel koe als schaap. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Jet Krings. Foodstyling: Jacqueline Pietrowski. Recepten: Kirsten Eckhart. Productie: Trudelies Schouten