Op zoek naar een goed picknickgerecht? Ga dan voor deze zoete worteltjestaart. Een van de favorieten van de delicious. redactie.
kooktijd30 minutesminutes
Oven1 hourhour
totale tijd1 hourhour30 minutesminutes
ingrediënten
gebak± 12 punten
350gworteltjes
3eierengesplitst
175gbasterdsuikerlicht
100mlzonnebloemolie + olie om in te vetten
100mlnotenolie + olie om mee te bestrijken
1sap en rasp limoen + 1 plakje voor de garnering
2tlkaneel
6gemberbolletjes, fijngeraspt
150ghazelnotengrof gehakt
225gbloem
6gbakpoeder
1mespunt zout
250groomkaasvers
200gpoedersuiker
1elmaanzaad
instructies
erwarm de oven voor op 175°C. Houd 3 dunne worteltjes achter voor de garnering en rasp de rest fijn.
Klop in een kom de eierdooiers en de suiker met de mixer schuimig. Klop de oliën er beetje bij beetje door. Klop 2 el limoensap, het limoenrasp en kaneel erdoor. Schep de worteltjes, gember en hazelnoten erdoor. Meng de bloem, bakpoeder en zout door elkaar en schep dit door het wortelmengsel.
Klop de eiwitten stijf. Schep het wortelmengsel erop en spatel alles goed door elkaar.
Schep het wortelmengsel in een ingevette springvorm van ± 24 cm Ø. Bak de taart in het midden van de oven in ± 1 uur goudbruin en gaar, dek de taart de laatste 10 min. af met aluminiumfolie. Laat de taart op een taartrooster afkoelen.
Klop de roomkaas los met 1 el limoensap en klop de poedersuiker er in gedeelten door tot een glad mengsel ontstaat. Bestrijk de bovenkant van de taart met een laagje kaas.