Ben jij nog op zoek naar een heerlijk hoofdgerecht? Maak dan – net als delicious.friend Janneke – deze fijne tongsandwich met citroen en kappertjesroom.
kooktijd40 minutesminutes
Oven20 minutesminutes
ingrediënten
4tongfilets*
2sjalottenragfijn gesneden
4ansjovisfilets in olijfolie, potje, uitgelekt
100mlwitte wijndroge
1kgaardappelenkruimige, geschild en in stukken
200mlslagroom
2tenenknoflookin plakjes
1biocitroen
2tlkappertjes
2elolijfolie
600gspinazie
50groomboter
125mlmelk
handvolkervelgrofgesneden + extra voor garnering
instructies
Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Dep de tongfilets droog met keukenpapier. Beleg de helft van elke filet met de helft van de sjalot en de ansjovisfilet en klap elke filet dubbel. Steek elke filet vast met een cocktailprikker. Strooi de rest van de sjalot in een ingevette passende ovenschaal. Leg er de tongfilets op en bestrooi met zout en peper. Schenk de wijn erbij en dek de schaal af met aluminiumfolie.
Kook de aardappelen in water met zout in 20 min. gaar. Stoof de scholfilets in de voorverwarmde oven in 15-20 min. gaar. Breng in een steelpan de slagroom met de knoflook aan de kook. Rasp de gele citroenschil boven de slagroom af. Kook de room tot een dikke saus in en breng op smaak met de kappertjes en zout en peper. Houd de saus op laag vuur warm.
Verhit in een koekenpan de olijfolie. Voeg de spinazie in porties toe en laat de blaadjes al omscheppend slinken en het vocht verdampen. Voeg zout en peper naar smaak toe. Verwarm intussen de melk. Giet de aardappelen af. Pureer ze met een pureeknijper. Roer de boter en melk door de puree en breng op smaak met de kervel en zout en peper.
Schep de kervelpuree op 4 borden. Leg er de spinazie en een tongsandwich op. Schep de saus over de vis en bestrooi met peper of wat extra kervel naar smaak.