12gekookte garnalengepeld (op de staartjes na), schoongemaakt
80mltequila
1elolijfolie + extra om te sprenkelen
1rode uifijngesneden
1kleine venkelknolfijngesneden
1wortelfijngehakt
3tenenknoflookfijngehakt
1eltijmblaadjes
2tlkomijnzaadgeroosterd
½tlgedroogde chilivlokken
1eltomatenpuree
400gtomatenblokjes(één blik)
750mlgroentebouillon
1tlfijne kristalsuiker
1geroosterde rode paprikaindien uit pot: afgespoeld, fijngesneden
1tlmild gerookt paprikapoederpimentón de la vera
gebakken croutons
2elkorianderblaadjesfijngesneden (voor erbij)
instructies
Zet een kom met de garnalen en tequila ± 15 min. in de koelkast.
Verhit intussen de olie in een pan op middelhoog vuur. Doe er ui, venkel en wortel in en roerbak 3-4 min. tot de ui glazig maar niet gekleurd is. Voeg knoflook, tijm, komijn en chilivlokken toe en roerbak weer 1 min. Doe de tomatenpuree erbij enbak 1 min. Roer de tomatenblokjes, bouillon, suiker, geroosterde paprika en paprikapoeder door de groenten in de pan en breng aan de kook. Laat de groenten in 15-20 min. zachtjes gaar worden. Laat iets afkoelen.
Pureer de soep glad met de staafmixer. Giet de puree door een zeef in een schone pan en verwarm hem langzaam. Schep de soep in kommen, verdeel de garnalen, croutons en koriander erover en schenk er wat olijfolie over. Of serveer de soepkoud: zeef hem in een kom en bewaar koel.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Recepten: Valli Little. Fotograaf: Jeremy Simons. Styling: David Morgan