Vul bolcourgettes met freekeh, ui, feta en kruiden en bak ze een halfuurtje in de oven. Serveer ze met kapjes als echte cadeautjes.
voorbereiding35 minutesminutes
kooktijd35 minutesminutes
Oven35 minutesminutes
totale tijd1 hourhour10 minutesminutes
ingrediënten
150gfreekeh15 min. gekookt
8kleine bolcourgettes*of 4 grote
3grote zoete uienin halve ringen, gebakken
2tenenknoflookfijngesneden
2tlpiment
1tlkruidnagelpoeder
½elkaneel
1tlgeelwortel
5elolijfolie
150gfetaverkruimeld
2bosjes oreganoblaadjes geplukt
1bosje platte peterseliegrof gehakt
300mlgroentebouillon
instructies
Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de kapjes van de courgettes en hol ze met een dessertlepel uit.
Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Fruit de ui en de knoflook 10 min. Voeg de freekeh toe en bak 4 min. mee. Schep de feta en peterselie erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
Vul de courgettes met het freekehmengsel en leg de kapjes er weer op. Zet ze in een ovenschaal of braadslee. Schenk de bouillon erbij. Bak de courgettes 25-35 min. in de oven tot ze gaar zijn.
*Bolcourgettes koop je in het seizoen bij sommige supermarkten of groentewinkels.