Vandaag bakken we de koek: sinaasappelbrownies uit eigen oven. Lekker met een flinke lepel rumroom. Als – als hè – je er een paar overhoudt – het recept is voor 16 stuks – kun je ze bewaren in de koektrommel.
voorbereiding20 minutesminutes
Oven25 minutesminutes
totale tijd45 minutesminutes
ingrediënten
1sinaasappelbiologische
150roomboter
150gpuur chocoladein blokjes
2eieren
250gsuiker
100gbloemgezeefd
poedersuiker
evt.stukjessinaasappel + extra chocoladegekonfijte
extra nodig:(brownie)bakvormvan 20 x 20 cm, goed ingevet
instructies
Verwarm de oven voor tot 175 ºC. Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil van de vrucht. Smelt de roomboter met de chocolade op laag vuur. Neem de pan van het vuur en laat de chocoladeboter 5 min. afkoelen.
Klop de eieren met de suiker en een snuf zout dik en romig (bleekgeel). Meng het ei voorzichtig door de chocoladeboter. Spatel de bloem met de sinaasappelrasp er luchtig door en schenk het chocoladebeslag in de ingevette vorm.
Bak de chocoladekoek in de voorverwarmde oven zo’n 25 min., tot de bovenkant krokant is en begint te breken; de binnenkant is dan nog zacht en smeuïg. Laat de brownie in de vorm afkoelen en snijd de koek in blokjes. Bestuif de brownies royaal met poedersuiker en plak er eventueel met wat extra gesmolten chocolade een stukje gekonfijte sinaasappelschil op.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
TIP: Klop voor de rumroom slagroom tot yoghurtdikte en roer er naar eigen smaak rum door. Ook lekker: sinaasappel-, amandel- of koffielikeur.