aantal 4 |
hoofdgerecht |
|
italiaans |
vegetarisch
Stevige maaltijdsoep met tomaten en cannellinibonen waar je elk seizoen zin in hebt. De venkelzaadjes geven de soep een zoete frisheid, terwijl de parmezaanse kaas voor extra hartigheid zorgt. Tip: Trek de korst van je parmezaanse kaas mee in de soep.
kooktijd25 minutesminutes
stoven1 hourhour45 minutesminutes
totale tijd2 hourshours10 minutesminutes
Kookgerei
ook nodig: slowcooker (inh. 5 l of meer)
ingrediënten
2tlolijfolie
1ui,fijngesneden
2wortels,geschrapt en in stukjes
2stengels bleekselderij,in stukjes
2tenenknoflook,geperst
1tlvenkelzaad
snufjechilivlokken
400gtomatenblokjes uit blik
400gcannellinibonen uit blik,afgespoeld en uitgelekt
1lgroentebouillon
1bouquet garnivan 4 verse of gedroogde laurierblaadjes, 4 takjes verse tijm en 2 toefjes verse rozemarijn
200gcavalo nerozonder nerven, in reepjes
2dikke sneetjes broodlicht geroosterd, in stukjes gescheurd
40gfijngeraspte parmezaanse kaas + wat geschaafde kaas voor erover
rasp en sap van 1biocitroen
fijngesneden bladpeterselie
instructies
Zet de slowcooker op de aanbraadstand. Voeg als de pan heet is de olie toe. Bak de ui, wortels en bleekselderij ± 5 min. Voeg de knoflook, het venkelzaad en de chilivlokken toe en bak ze 1 min. mee. Voeg de tomatenblokjes, bonen, bouillon, het bouquet garni en wat zout en peper toe. Zet de slow cooker op de lage stand en stoof de groenten bijna gaar in 3-4 uur.
Voeg de cavalo nero, de stukjes brood en de geraspte parmezaan toe. Laat op de hoge stand in ± 30 min. licht inkoken. Breng op smaak met citroensap. Bestrooi met peterselie, citroenrasp en geschaafde parmezaan en serveer.
Voedingswaarde:
calorieën: 315kcal
|
eiwit: 19g
|
vet: 7g
|
koolhydraten: 36g
auteur: delicious.
RECEPTEN: MIRANDA PAYNE | FOTOGRAFIE: VANESSA LEVIS | STYLING: KRISTEN WILSON | BEREIDING: TRACY RUTHERFORD.