aantal 4 |
hoofdgerecht |
|
italiaans |
lactosevrij
Risoni en meer rijstvormige pasta is steeds makkelijker te vinden, maar je kunt ook rijst, rode linzen, korte pasta of bloemkoolrijst nemen.
kooktijd35 minutesminutes
totale tijd35 minutesminutes
ingrediënten
60mlolijfolie(4 el)
1kleine venkel,in dunne plakjes
2tenenknoflook,in dunne plakjes
250grisoni(rijstvormige pasta)
400gtomatenblokjes(uit blik)
680mlgroentebouillon
rasp van 1biocitroen, sap van 1/2 citroen
600gwitvisfilet*(4 stuks)
90gpitloze groene olijven,fijngesneden peterselie- en basilicumblaadjes, fijngesneden + extra blaadjes
instructies
Verhit 2 el olie in een grote koekenpan op matig vuur. Bak hierin de venkel en knoflook onder regelmatig omscheppen ± 4 min.
Voeg de risoni, tomaten, bouillon, de helft van de citroenrasp wat zout en peper toe. Breng aan de kook. Draai het vuur laag en kook de risoni 8 min. onder regelmatig omscheppen, zodat hij niet aankoekt.
Bestrooi de visfilets aan beide kanten met zout en peper en leg ze op de risoni. Leg de deksel op de pan en kook de risoni met de vis in 4-6 min. precies gaar.
Meng intussen de olijven, peterselie, basilicum, het citroensap en de rest van de citroenrasp met de rest van de olijfolie en wat zout en peper. Schep het olijvenmengsel vlak voor serveren over de risoni.