aantal 4 |
hoofdgerecht |
|
|
glutenvrij, vegetarisch
Een terugkerende salade want dit is comfortfood dat alles heeft: véél smaak, structuur én vitaminen. Bordje op schoot en koppie in de lentezon!
kooktijd20 minutesminutes
oven30 minutesminutes
totale tijd50 minutesminutes
Kookgerei
ook nodig: staafmixer met maatbeker
ingrediënten
1bloemkoolin roosjes, stronk in blokjes
500gzoete aardappelgeschild, in 3 cm-blokjes
6elolijfolie
4eltahini
50ggekonfijte citroen
1teenknoflook
6elyoghurt
200gspinazie
2groene appelsbijv. granny smith, met schil, in dunne partjes
5medjool-dadelsontpit, in reepjes
100ggezouten pecannoten,geroosterd
instructies
Verwarm de oven voor op 210°C. Verdeel de bloemkool en zoete aardappel over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met 4 el olijfolie en bestrooi met zout en peper. Rooster 25-30 min. in het midden van de oven, schep halverwege de baktijd om.
Pureer in de maatbeker de tahini, gekonfijte citroen, knoflook, yoghurt en 2 el olijfolie tot een gladde dressing, voeg evt. wat extra water toe om de dressing wat te verdunnen. Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de spinazie, appel, geroosterde bloemkool en zoete aardappel over een saladeschaal en schep om met de dressing. Bestrooi met de dadels en pecannoten.
Voedingswaarde:
calorieën: 657kcal
|
eiwit: 13g
|
vet: 41g
|
koolhydraten: 53g
auteur: delicious.
RECEPTEN, FOODSTYLINGL JULIE TEEKEN | FOTOGRAFIE: ROLINDA WINDHORST | STYLING: INGRID VAN KURINGEN.