aantal 4 |
voorgerecht |
|
spaans |
glutenvrij, vegetarisch
Traditionele recepten voor tortillade patatas bevatten zelden melk, maar dat maakt hem wel nóg smeuïger en dus extra lekker. Tip: Je kunt de tortilla ook tegelijkertijd met de paprika bakken en alles lauwwarm of op kamertemperatuur serveren.
kooktijd15 minutesminutes
oven1 hourhour
totale tijd1 hourhour15 minutesminutes
Kookgerei
ook nodig: ovenschaal (20 cm Ø), ingevet met olijfolie
Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de paprika op de bakplaat in de oven en rooster 25-30 min., tot de paprika gaar is en zwarte blazen heeft.
Snijd de kruiden fijn. Klop de eieren los met de melk, het gerookte-paprika- poeder, de fijngesneden kruiden en zout en peper naar smaak.
Leg de helft van de aardappelschijfjes in de ovenschaal. Schenk de helft van het eimengsel erover. Herhaal dit nogmaals.
Laat de paprika uit de oven onder een schone theedoek iets afkoelen. Bak de tortilla in de voorverwarmde oven goudbruin en gaar in ± 30 min.
Pel de paprika en haal de zaadlijsten eruit. Halveer de rode peper in de lengte en haal de zaadlijsten eruit. Snijd de chilipeper grof. Maal de paprika met de chilipeper, de knoflook en de olijfolie tot een gladde saus (mojo rojo). Breng op smaak met komijn, azijn en zout.
Snijd de tortilla in punten of ruiten. Bestrooi naar wens met wat extra kruiden en serveer met de mojo rojo.
Voedingswaarde:
calorieën: 348kcal
|
eiwit: 8g
|
vet: 26g
|
koolhydraten: 17g
auteur: delicious.
RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING STUDIO PHILIPPI.