aantal 4 |
hapje, voorgerecht |
|
aziatisch |
vegan
Geen zin om alles zelf te rollen? Doe zoals Julie en organiseer een DIY (Do It Yourself) roll-party met allerlei bakjes met de lekkerste ingrediënten op tafel zodat iedereen ze naar eigen smaak kan vullen. Rock & roll én supergezellig! Tip: Ook lekker met een veeg sriracha-mayo voor wat extra pit.
kooktijd25 minutesminutes
totale tijd25 minutesminutes
Kookgerei
ook nodig: mandoline
ingrediënten
1/2kleine rode kool,dun geraspt op de mandoline of flinterdun gesneden
5elappelazijn
40gsushigember + 3 el vocht uit het potje
50gsugarsnaps
2el100% pindakaas
1elsojasaus
rasp en sap van 1biolimoen
8rijstvellen van ± 22 cm Ø
8radijsjes,in flinterdunne plakjes op de mandoline
2tlzwart sesamzaad
instructies
Marineer de rode kool minstens 30 min. in de appelazijn, 2 el gembervocht (uit het potje van de sushigember) en een snuf zout.
Blancheer de sugarsnaps ± 2 min. in ruim kokend water met zout en spoel koud af. Snijd in dunne reepjes.
Maak intussen het sausje; meng de pindakaas, sojasaus, 1 el gembervocht, rasp en het sap van de limoen samen tot een dip. Voeg evt. water toe om de saus vloeibaarder te maken.
Vul een groot diep bord met handwarm water en bekleed een snijplank met een vochtige theedoek. Dompel een rijstvel kort onder in het warme water en leg op de plank. Leg plakjes radijs dakpansgewijs iets onder het midden op het rijstvel, verdeel daarna eenachtste deel van de rode kool, sugarsnaps en gemberplakjes erover.
Klap eenderde deel van het rijstvel vanaf de onderkant terug over de vulling, klap de zijkanten dicht en rol dan in 1 beweging het rijstvel dicht. Herhaal met de rest van de rijstvellen.
Serveer de rolletjes met pindadipsaus en bestrooi met zwart sesamzaad.
Voedingswaarde:
calorieën: 253kcal
|
eiwit: 7g
|
vet: 7g
|
koolhydraten: 39g
auteur: delicious.
RECEPTEN, FOODSTYLING: JULIE TEEKEN | FOTOGRAFIE: ROLINDA WINDHORST | STYLING: INGRID VAN KURINGEN.