aantal 6 |
hoofd, hoofdgerecht |
doordeweeks, weekend |
frans |
Een grote pan of schaal is alles wat je nodig hebt voor deze heerlijke gestoofde kip in witte wijn!
voorbereiding25 minutesminutes
kooktijd48 minutesminutes
totale tijd1 hourhour13 minutesminutes
Kookgerei
ovenbestendige koekenpan
ingrediënten
3elolijfolie
1½kgkipkarbonade met vel,6 stuks
1bol knoflook,horizontaal doorgesneden
250mldroge witte wijn
8sjalotten,gepeld
1kgkrielaardappeltjes
4laurierblaadjes
500mlkippenbouillon
3elgrove mosterd
180gdiepvriesdoperwten
90gboerenkool,zonder dikke nerven, blad in stukjes
instructies
Verwarm de oven voor op 200°C.
Verhit de olie in een grote, ondiepe braadpan op hoog vuur. Bestrooi de kipkarbonades rondom met zout en peper, leg ze in de pan en braad ze in ± 8 min. goudbruin; keer ze halverwege.
Leg de halve knoflookbollen met de snijvlakken omlaag in de pan en bak ze ± 2 min. mee tot ze bruin kleuren. Schep de kip en knoflook op een schaal.
Voeg de wijn met de sjalotten, krieltjes en laurier toe aan de pan en laat de wijn in ± 5 min. inkoken tot de helft. Voeg de bouillon en mosterd toe, breng weer aan de kook en laat 3 min. koken.
Schep de stukken kip en knoflook weer in de pan en druk ze tussen de krieltjes. Dek de pan af met een deksel of aluminiumfolie en stoof de kip en krieltjes 20 min. in de oven Haal de deksel of folie eraf en stoof de kip en krieltjes onafgedekt nog ± 25 min. tot ze gaar zijn.
Voeg 5 min. voor het einde van de oventijd de doperwten en boerenkool toe en schep om. Neem de kipschotel uit de oven en laat 5 min. rusten voor serveren.