Maak de siroop liefst 1 dag van tevoren, dan trekt de smaak van de tijm en vanille er beter in. Daiquiri spreek je uit als ‘dekkari’.
kooktijd30 minutesminutes
afkoelen + invriezen3 hourshours
totale tijd3 hourshours30 minutesminutes
Kookgerei
ook nodig: stuk kaasdoek of een fijne, schone theedoek die mag verkleuren
ingrediënten
1rode grapefruit
240mlwitte rumgekoeld
180mlrabarbersiroop,gekoeld (je houdt ± 500 ml siroop over na uitlekken)
240mllimoensap,gekoeld
rabarbersiroop± 500 ml
250grabarber,in stukken gesneden
200gsuiker
6takjes tijm + 6 mooie takjes voor garnering
1vanillestokjeopengesneden, merg eruit geschraapt
instructies
Verwarm voor de siroop de rabarber met 480 ml water, de suiker en tijmtakjes in een pan. Breng aan de kook en laat 10 min. zachtjes koken. Roer regelmatig over de bodem. Zet een zeef boven een kom en leg daar een stukje schoon kaasdoek in. Schenk het rabarbermengsel in de zeef en laat goed uitlekken. Je kunt het ook iets uitdrukken, maar dan is je siroop minder helder. Voeg het vanillemerg toe, roer goed door en laat goed koud worden in de koelkast.
Schil intussen met een scherp mesje de schil en het wit van de grapefruit. Snijd nu boven een kom (om het vocht op te vangen) de partjes tussen de vliesjes uit en leg de partjes met het vrijgekomen vocht in een wijde bak ± 2 uur in de vriezer. Evt. kun je de pulp ook nog uitknijpen.
Doe voor 6 cocktails 180 ml van de siroop, en alle andere ingrediënten in de blender en mix tot een mooi geheel. Schenk de daiquiri uit over 6 mooie glazen. Serveer met een takje tijm.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
RECEPTEN KIRSTEN ECKHART FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN STYLING CYN FERDINANDUS BEREIDING JACQUELINE PIETROWSKI PRODUCTIE TRUDELIES SCHOUTEN