Lekker stevige basis van groene linzen met royaal room en subtiele groente
kooktijd1 hourhour10 minutesminutes
ingrediënten
60mlolijfolie,4 el
2tenenknoflook,geperst
2stengels bleekselderij,fijngesneden
1ui,fijngesneden
1wortel,in kleine stukjes
4takjes tijm
1laurierblad
250ggroene linzen,gedroogde
2lgroentebouillon
100gbabyspinazieblaadjes
100mlslagroom
crème fraîche,voor erbij
instructies
Verhit de olie in een (soep)pan op matig vuur. Bak hierin de knoflook, bleekselderij, ui en wortel 4-5 min. tot ze licht kleuren. Voeg de tijm, laurier en linzen toe en schenk de groentebouillon erbij. Breng aan de kook, draai het vuur laag en kook de linzen gaar in 45 min.
Vis de laurier en tijm uit de soep en schep de spinazie en slagroom erdoor. Voeg zout en peper toe.
Schep de soep in kommen en geef er nog wat crème fraîche bij.
Voedingswaarde:
calorieën: 479kcal
|
eiwit: 16g
|
vet: 28g
|
koolhydraten: 33g
auteur: delicious.
RECEPTEN: MATT MORAN | FOTOGRAFIE: BEN DEARNLEY | STYLING: KIRSTEN JENKINS.