Paneer dikke biet-plakken in deze crispy mix van zaden en pitten-pankokruim. Extra lekker en mooi op kleur met crunchy roodlofsalade vol appel, framboos en rauwe rabarber.
kooktijd45 minutesminutes
totale tijd45 minutesminutes
Kookgerei
ook nodig: staafmixer met hakbakje
ingrediënten
2rode bieten van 225 grauw, elk in 4 plakken van 1 cm
150gbeluga-linzen(rauw)
125gdiepvriesframbozen,ontdooid
3tlframbozenazijn
3tlsuiker
1stengel rabarber,in hele dunne schuine plakjes
100gpittenmix of zonnebloemzaadjes
1-2tlkarwijzaad
50gpanko
2eieren
± 50 g bloem
4elextra vergine olijfolie
3stronkjes roodlof,in lange repen
1appeljazz, zonder klokhuis, in dunne plakjes
100gzachte geitenkaas,verbrokkeld
instructies
Kook de biet in gezouten water in 15-20 min. gaar. Giet af, laat iets afkoelen en bestrooi met wat zout. Kook de linzen in gezouten water volgens de aanwijzingen op het pak.
Pureer intussen voor de dressing de frambozen met de azijn en suiker en breng op smaak met peper en zout. Schep de rabarber om met de dressing.
Doe de pittenmix en het karwijzaad in het hakbakje van de staafmixer en maal tot grove paneer. Meng de panko, peper en zout erdoor en doe in een diep bord. Klop de eieren los in een ander bord en doe de bloem in een derde bord. Haal de bietenplakken achtereenvolgens door de bloem, het ei, de bloem en nogmaals door het ei en eindig met de pittenpaneer.
Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de gepaneerde biet in 2 delen in 5 min. rondom goudbruin. Keer halverwege.
Schep de roodlof, appel en linzen om met de frambozendressing en rabarber en verdeel over een schaal. Garneer met de geitenkaas en serveer met de gepaneerde biet. Lekker met gebakken rozemarijn-aardappeltjes.
Voedingswaarde:
calorieën: 633kcal
|
eiwit: 28g
|
vet: 32g
|
koolhydraten: 42g
auteur: delicious.
RECEPTEN: HESTER DE GOEDE | FOTOGRAFIE: SASKIA VAN OSNABRUGGE | STYLING: ANNEMIEKE PAARLBERG | FOODSTYLING: BART STUART.