Neem oortjespasta, daar kleeft de ragù zo lekker omheen. Doe er wat verse spinazie, erwtjes, en parmezaan door en over en val aan!
kooktijd50 minutesminutes
totale tijd50 minutesminutes
ingrediënten
3elolijfolie
1grote ui,fijngesneden
3tenenknoflook,fijngesneden
3elbladpeterselie,fijngesneden
3eloregano,fijngesneden
3eltijm,fijngesneden
3elrozemarijn,fijngesneden
125mlwitte wijn
800gvarkensgehakt
1lkippenbouillon
160gParmezaanse kaasfijn geraspt + extra om erover te strooien
500gorecchiette,beetgaar gekookt
150gspinazieblaadjes
140gdiepvriesdoperwten,ontdooid
instructies
Verhit de olie in een grote (braad)pan op hoog vuur. Schep hierin de ui met de knoflook en kruiden 4-5 min. om tot hij glazig wordt. Schenk de wijn erbij en laat tot driekwart inkoken. Voeg het gehakt toe en bak het in 6-8 min. rul terwijl je het met een pollepel losbreekt. Roer de bouillon erbij en breng aan de kook. Draai het vuur wat lager en laat de ragù in 20-25 min. voor driekwart inkoken op matig vuur.
Strooi geleidelijk de Parmezaanse kaas erover en blijf roeren tot je een saus krijgt. Schep de pasta, spinazie en doperwten erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe. Laat onder af en toe omscheppen 3-4 min. doorwarmen. Bestrooi vlak voor serveren met nog wat Parmezaanse kaas.
Voedingswaarde:
calorieën: 873kcal
|
eiwit: 63g
|
vet: 34g
|
koolhydraten: 76g
auteur: delicious.
RECEPTEN: DOMINIC SMITH | FOTOGRAFIE: CHRIS COURT | STYLING: KIRSTEN JENKINS.