aantal 4 |
hoofdgerecht |
|
indonesisch |
lactosevrij
Doe vanavond vis en sperziebonen in je bamigerecht! De noedels breng je lekker op smaak met een basis van rode peper, ui en knoflook waar nog wat citrusachtige korianderzaadjes bijgaan. Die geven het gerecht net even een fris accent.
kooktijd30 minutesminutes
totale tijd30 minutesminutes
ingrediënten
300gmie
1rode peper
2preien
300gfijne sperziebonen of haricots verts
250gchampignons
2tlgemalen korianderzaad
50mlketjap manis
300gpangasiusfilet*,in reepjes
2takjes bladselderij + extra voor erover
100ggekookte garnalen
1ui
2tenenknoflook
2elzonnebloemolie
instructies
Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer de rode peper over de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper fijn. Snijd de ui en knoflook fijn. Snijd de prei in ringen, de sperziebonen in stukjes van 1 cm en de champignons in plakjes.
Verhit in een wok de olie. Bak de sperziebonen hierin 3 min. op hoog vuur. Voeg de rode peper met de knoflook, koriander en ui toe en bak 1 min. mee. Voeg de prei en champignons toe en bak nog 4 min.
Schep de visreepjes erdoor en bak 2 min. voorzichtig mee. Voeg de ketjap toe. Hak de bladselderij fijn. Giet de mie af en laat goed uitlekken. Schep de mie met de bladselderij en garnalen door de visroerbak en breng op smaak met zout en peper. Strooi er nog wat bladselderij over.
Voedingswaarde:
calorieën: 530kcal
|
eiwit: 30g
|
vet: 11g
|
koolhydraten: 72g
auteur: delicious.
* Neem pangasius met ASC label of zoek online bij goedevis.l als je een verantwoorde keuze wilt maken.STUDIO PHILIPPI