Zet vanavond deze pittige noedelsoep met shiitake op tafel. Dankzij het rundvlees heb je een heerlijk vullende maaltijd te pakken!
voorbereiding45 minutesminutes
kooktijd30 minutesminutes
trekken2 hourshours
totale tijd3 hourshours15 minutesminutes
Kookgerei
keukenthermometer
ingrediënten
1,5kgrunderschenkel met been
3elsesamolie
60mlolijfolie,4 el
1ui,kleingesneden
2tenenknoflook
3stengels bleekselderij,fijngesneden
100mlrijstwijn
2steranijs
25ggedroogde paddenstoelen
1bosje bimi,grotere stronkjes in de lengte gehalveerd
100gverse shiitakes
60mlsojasaus,4 el
300grijstnoedels,gekookt volgens de aanwijzingen op de verpakking
gember-bosuitjesolie
125mlzonnebloemolie
3elsesamolie
6cmgemberwortel,in fijne reepjes
4bosuitjes,in dunne ringetjes
instructies
Verwarm de oven voor op 220°C.
Leg de schenkels op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met de sesamolie en rooster ze goudbruin in 20-30 min. Neem uit de oven.
Verhit de zonnebloem- en sesamolie voor de gember-sjalottenolie in een steelpan op matig vuur tot 180°C op de keukenthermometer. Voeg de gember en bosuitjes toe, schep om, zet het vuur uit en laat trekken tot gebruik.
Verhit intussen de olijfolie in een grote (soep)pan op matig vuur. Bak hierin de ui met de knoflook en bleekselderij 3-4 min. tot de ui glazig is. Voeg de rijstwijn toe en laat bijna helemaal inkoken. Voeg de geroosterde schenkels, steranijs en gedroogde paddenstoelen toe en overgiet met 3-4 l water. Breng aan de kook, schuim af en draai het vuur laag. Laat 1½-2 uur trekken.
Neem de pan van het vuur en schep de schenkels op een bord. Pluk het vlees van de botten.
Zeef de bouillon.Wat in de zeef achterblijft heb je niet meer nodig.
Voeg de bimi, verse shiitakes, sojasaus en wat zout en peper toe. Laat 10 min. op laag vuur trekken.
Schep de noedels in kommen en schenk de bouillon erover. Voeg de stukjes vlees toe en sprenkel er vlak voor serveren wat gember-bosuitjesolie over.
Voedingswaarde:
calorieën: 772kcal
|
eiwit: 65g
|
vet: 28g
|
koolhydraten: 63g
auteur: delicious.
Recept: MATT MORAN, Fotografie: BEN DEARNLEY, Styling: KIRSTEN JENKINS