De Italiaanse versie van steak tartare met de stevige smaak van ansjovis, crunch van hazelnoten en friszure citroen.
kooktijd20 minutesminutes
rusten30 minutesminutes
totale tijd50 minutesminutes
ingrediënten
300 gossenhaas
8-10ansjovisfilets op olijfolie
olijfolie,om in te bakken
50 ghazelnoten(liefst uit Piemonte)
rasp van ½(bio)citroen + extra om te versieren
1-2 tlextra vergine olijfolie
zoutvlokken
instructies
Snijd de ossenhaas in miniblokjes(± 1⁄2 cm).
Laat de ansjovis uitlekken en snijd in stukjes.
Verhit de olie in een kleine pan en bak de hazelnoten op halfhoog vuur goudbruin. Schep uit de pan en laat uitlekken.
Hak de hazelnoten heel grof.
Meng het vlees met de ansjovis, bijna alle hazelnoten, bijna alle citroenrasp en de olijfolie extra vergine. Breng op smaak met zoutvlokken en peper.
Laat op kamertemperatuur komen en serveer in kleine bergjes in het midden van het bord. Bestrooi met de laatste hazelnoten, citroenrasp, zoutvlokken en versgemalen peper en bedruppel evt. met wat extra olijfolie.