Weinig tijd? Zo'n chocoladerol staat heel snel op tafel. Echt een gevalletje kleine moeite groot effect, want kijk eens hoe sen-sa-tio-neel deze chocoladetaart eruit ziet!
kooktijd25 minutesminutes
oven + afkoelen1 hourhour5 minutesminutes
totale tijd1 hourhour30 minutesminutes
Kookgerei
ook nodig: bakblik van 23x33 cm met opstaande rand, ingevet en bekleed met bakpapier
ingrediënten
6eieren
150gfijne kristalsuiker
40gbloem,gezeefd
25gcacaopoeder,gezeefd + extra om te bestuiven
150gmascarpone
125mlslagroom
35gpoedersuiker,gezeefd
40gpure chocolade70% cacao, in kleine stukjes
1/2tlpepermuntextract*
evt. muntcress,voor garnering
instructies
Verwarm de oven voor op 160°C.
Klop de eieren en kristalsuiker in een grote kom in 6-8 min. tot een dik, bleek mengsel. Spatel de bloem en 20 g van het cacaopoeder erdoor. Schenk in de bakvorm en bak ± 18 min. tot een dunne cakelaag die in het midden terugveert als je er licht op drukt.
Bestuif een schone theedoek met cacaopoeder. Keer de warme cakelaag om op de theedoek. Rol de cakelaag vanaf een korte kant op tot een rol, waarbij je de theedoek mee oprolt, zodat hij aan de binnenkant van de rol komt. Laat volledig afkoelen op een rooster.
Klop in een kom de mascarpone met de slagroom en poedersuiker tot stijve pieken. Spatel de stukjes chocolade, het pepermuntextract en de laatste 5 g cacao- poeder erdoor. Rol de cakelaag voorzichtig weer uit, haal de theedoek weg en bestrijk de cakelaag met het roommengsel. Rol weer op. Bestrooi de rol met cacaopoeder en garneer evt. met muntcress.
Voedingswaarde:
calorieën: 436kcal
|
eiwit: 9g
|
vet: 27g
|
koolhydraten: 39g
auteur: delicious.
* Pepermuntextract koop je bij de toko, een taartenwinkel of online.RECEPTEN: PHOEBE WOOD | FOTOGRAFIE: MARK ROPER | STYLING: DAVID MORGAN.