Verwen niet alleen je smaakpapillen, deze frittata met geitenkaas is ook een lust voor het oog. Perfect voor doordeweeks of op een volle paastafel.
kooktijd15 minutesminutes
oven25 minutesminutes
Kookgerei
ovenbestendige koekenpan van 22 cm Ø
ingrediënten
4elextra vergine olijfolie + extra om mee te bestrijken
3bosuien,in ringetjes
2tenenknoflook,geperst
150ggemarineerde artisjokken,uitgelekt, in kwarten
6eieren,L
125mlslagroom
5elgemengde kruiden,bijv. dille en bladpeterselie, fijngesneden + extra voor erover
rasp van 1biocitroen
120gverse geitenkaas,verbrokkeld
400gtrostomaatjes
instructies
Verwarm de oven voor op 200ºC. Verhit 3 el olijfolie in de koekenpan en schep de bosuitjes met de knoflook en artisjokken 3-4 min. om zonder ze te laten kleuren. Neem van het vuur en laat wat afkoelen.
Roer de eieren met de room los in een kom en meng de kruiden, citroenrasp, het bosui-artisjokmengsel en de helft van de geitenkaas erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Schenk in de koekenpan, verdeel de helft van de tomaatjes erover en bestrijk ze met wat extra olie. Schep de rest van de tomaatjes op een met bakpapier beklede bakplaat om met de laatste el olie, peper en zout.
Zet de koekenpan en de bakplaat in de oven en bak de frittata en de losse tomaatjes 20-25 min., tot de frittata rondom uitrijst en in het midden net gaar is. Verdeel er voor serveren de rest van de geitenkaas, geroosterde tomaatjes en nog wat kruiden over.
Voedingswaarde:
calorieën: 449kcal
|
eiwit: 18g
|
vet: 18g
|
koolhydraten: 7g
auteur: delicious.
Fotografie: Ben Dearnley, Recept: Helena Moursellas, Styling: Justine Poole