Het advocaatje heeft het afgelopen jaar een ware comeback gemaakt. Ook wij zijn fan en maken er een stevige trifle van. Heb je weinig tijd? Neem dan een kant-en-klare boerencake.Tip: Versier met blaadjes basilicum
kooktijd50 minutesminutes
oven40 minutesminutes
totale tijd1 hourhour30 minutesminutes
Kookgerei
ook nodig: cakeblik of springvorm van 15 cm Ø, ingevet en bodem met bakpapier bekleed
ingrediënten
100gsuiker + 15 g voor de topping
100gboter,op kamertemperatuur
2eieren(L)
rasp en sap van 1biocitroen
100gbloem
1tlbakpoeder
topping
1/2bosje basilicum,blaadjes
150mldikke Griekse yoghurt
200mlslagroom
100mladvocaat
125gframbozen
instructies
Verwarm de oven voor op 165°C. Klop de 100 g suiker, boter en een snufje zout in ± 8 min. romig. Voeg een voor een de eieren toe tot ze opgenomen zijn in het beslag. Voeg de rasp en het sap van de citroen toe.
Zeef de bloem en het bakpoeder boven de kom en spatel door het beslag. Schep het beslag in het cakeblik of de springvorm. Bak de cake 30-40 min. in het midden van de oven. Controleer of de cake gaar is met een satéprikker: komt deze er schoon of met een paar kruimels uit, dan is de cake gaar. Neem uit de vorm en laat afkoelen.
Pureer voor de topping de basilicum met 3 el yoghurt. Spatel de rest van de yoghurt er daarna door. Klop de slagroom met de 15 g suiker lobbig.
Snijd de cake in plakjes en dan in reepjes en verdeel over de bodem van 4 glazen of over een kleine (trifle) schaal. Schep de basilicumyoghurt erop, dan een laagje advocaat, versier met frambozen en top af met een royale toef slagroom.
Voedingswaarde:
calorieën: 725kcal
|
eiwit: 12g
|
vet: 47g
|
koolhydraten: 57g
auteur: delicious.
RECEPTEN, FOODSTYLING: JULIE TEEKEN | FOTOGRAFIE: ROLINDA WINDHORST | STYLING: INGRID VAN KURINGEN.