Sgroppino betekent ‘ontknopen’ en dat verwijst naar de gewoonte om na het eten een knoopje los te maken. Perfect voor ná je etentje dus. Maar je kunt sgroppino ook als verfrissend drankje tussendoor of ’s middags al serveren.
kooktijd10 minutesminutes
totale tijd10 minutesminutes
Kookgerei
blender of keukenmachine
ingrediënten
160mlprosecco
40mlwodka
6bolletjes citroensorbetijs
evt. 20 ml limoncello
rasp van 1biocitroen
evt. eetbare bloemetjes,bijv. viooltjes, als garnering
instructies
Pureer de prosecco, wodka, het sorbetijs en evt. limoncello tot een glad en dik vloeibaar mengsel. Leng het zo nodig aan met prosecco of maak het dikker door meer sorbetijs toe te voegen. Schenk in glazen en bestrooi vlak voor serveren met de citroenrasp en evt. eetbare bloemetjes.
Voedingswaarde:
calorieën: 158kcal
|
|
|
koolhydraten: 26g
auteur: delicious.
Recept: Richard Ptacnik en Will Cowper, Fotografie: Chris Court, Styling: Jerrie Joy