Wil je supersmaakvolle witte asperges? Intensiveer dan de smaak door de asperges te garen in een zoutkorst. Serveer als elegant (Paas)hoofdgerecht met onze citroenrisotto en roodbaars.
kooktijd50 minutesminutes
oven15 minutesminutes
totale tijd1 hourhour5 minutesminutes
Kookgerei
ook nodig: ovenschaal van 18x28 cm
ingrediënten
1 1/2kggrof zeezout
3eiwitten,losgeklopt
150gtarwebloem
12dikke witte asperges,niet te dun geschild, zonder houtige eindjes
4elolijfolie
1ui,fijngesneden
1teenknoflook,fijngesneden
300grisottorijst
60mlNoilly Prat*
750mlwarme kippenbouillon
rasp van 1biocitroen + 1 el sap
2elmascarpone
60gpecorino,geraspt
2elboter
500groodbaarsfilet
postelein,als garnering
instructies
Verwarm de oven voor op 200°C. Kneed voor het zoutdeeg 1 kg zout met de eiwitten en tarwebloem tot een samenhangend deeg. Leg de rest van het zeezout in een laag van ± 1 cm in een ovenschaal. Leg er 6 asperges op. Beleg met de andere 6 asperges en dek volledig af met het zoutdeeg. Druk goed aan zodat er geen gaten in het zoutdeeg zijn. Bak de asperges 15 min. in de oven.
Neem de asperges uit de oven en laat 5 min. rusten. Breek de zoutkorst open, haal de asperges eruit en en verwijder het overtollige zout op de asperges. Borstel het er voorzichtig af of houd de asperges even kort onder de koude kraan. De asperges smaken zouter dan je gewend bent, maar zijn heerlijk in balans met de citroenrisotto en vis.
Verhit intussen 2 el olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit de ui en knoflook 2 min. Voeg de rijst toe en bak 1 min. mee. Blus af met de Noilly Prat en laat al het vocht verdampen. Voeg een soeplepel bouillon toe en laat al roerend het vocht verdampen. Herhaal tot de rijst beetgaar is. Neem van het vuur, roer de citroenrasp, mascarpone en pecorino erdoor. Voeg peper en zout toe, laat afgedekt 5 min. staan.
Verhit intussen de rest van de olijfolie en de boter in een koekenpan en bak op hoog vuur de roodbaarsfilets aan beide kanten kort aan. Breng op smaak met enkele druppels citroensap, peper en zout.
Serveer de asperges met de risotto en roodbaars. Besprenkel met de boter uit de pan en garneer met de postelein.
Voedingswaarde:
calorieën: 689kcal
|
eiwit: 36g
|
vet: 28g
|
koolhydraten: 68g
auteur: delicious.
*Noilly Prat is een Franse droge vermout en koop je bij de slijterij.
RECEPTEN, STYLING, FOODSTYLING: LES FILLES ROUGES | FOTOGRAFIE: WOUT HENDRICKX.